HTML

Hetényi Kör

2012. június 6-án megalakult a Hetényi István (1926-2008) ne­vét viselő szakmai-baráti kör, melynek tagjai a volt pénzügy­miniszter egykori munkatársai és tisztelői. A Hetényi Kör adó­szakértőkből és közgazdászok­ból áll, célja a magyar adó­rendszert érintő javaslatok ki­dolgozása és nyilvános szak­mai vitája.

Moderálási alapelvek

Mielőtt hozzászól, kérjük olvassa el moderálási alapelveinket.

Portfolio.hu


Feliratkozás

Csillag István - Mihályi Péter: Az Orbán utáni időszak gazdaságpolitikai keretei

2012.11.15.

"Gyermekkorunk romantikus regényei és filmjei számos olyan tengeri történettel szolgáltak, ahol a kapitány élet és halál ura volt, néha kegyetlen döntéseket is hozott, ám a körülmények összessége és a happy end végül is mindenben őt igazolta. Csakhogy, Magyarország nem a tenger hullámait szelő hajó, és nem is komp, amely a művelt Nyugat és a barbár Kelet partjai között ingázik, ahogyan azt egy alkalommal Ady oly híressé vált módon megfogalmazta. Mi 10 millióan az európai kontinens közepén, szárazföldön élünk, határaink a szó fizikai és képletes értelmében egyaránt átjárhatók. Meggyőződésünk szerint a rögeszmére épített orbáni stratégia és a 2010 óta ennek alapján meghozott intézkedések legsúlyosabb következménye az, hogy az országból menekül a gazdasági növekedés két legfontosabb tényezője, a munkaerő és a tőke. Ha az ország hajó lenne, akkor nem lenne hova menekülni. De nem az, ezért menekül, aki csak tud."

A teljes írás - mely a Mozgó Világ novemberi számában jelent meg - elérhető .pdf formátumban: letöltés.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hetenyi-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr624908480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2012.11.18. 23:44:57

1. Én is Orbán megbuktatása mellett vagyok, de azokat akik előtte voltak, nem szeretném viszont látni.
2. Türelmesen olvastam a szerzők "rablómeséjét" egészen a 8. oldalig. Akkor megálltam és megkarmolta magamat.
3. Ezért karmoltam meg magamat : "Mindenkinek le kell dolgoznia a túlzottra nőtt adósság egy részét – ez nem megy gyorsan. Nagyjából ez a feladat áll az Egyesült Államok előtt is."
Elképzeltem, amint az USA kormánya visszafizeti a FED-nek a FED-nél lévő államkötvényeket. Na, akkor karmoltam meg magamat.
Ilyet butaságot még egy közgáz szakközépben sem engednek meg maguknak.
És az itteni írás egyik szerzője Magyarország pénzügyminisztere volt. Jézusom...
süti beállítások módosítása