HTML

Hetényi Kör

2012. június 6-án megalakult a Hetényi István (1926-2008) ne­vét viselő szakmai-baráti kör, melynek tagjai a volt pénzügy­miniszter egykori munkatársai és tisztelői. A Hetényi Kör adó­szakértőkből és közgazdászok­ból áll, célja a magyar adó­rendszert érintő javaslatok ki­dolgozása és nyilvános szak­mai vitája.

Moderálási alapelvek

Mielőtt hozzászól, kérjük olvassa el moderálási alapelveinket.

Portfolio.hu


Feliratkozás

Lengyel László: Varga Mihály csak azt mondja, amit Orbán akar - ATV Egyenes Beszéd

2013.05.14.

Lengyel László az ATV vendége volt, 2013. május 10.

„Varga Mihály nem is létezik” - mondta. Amit reggel mond neki Orbán Viktor, azt mondja ő délelőtt. Majd délben megint mást, amit szintén Orbán mondott neki. Kármentés, amit Varga csinál, de többet árt ezzel az országnak, mint amit használ. Három és fél éve ugyanazon a pályán mozognak, elképesztő hazugságaik vannak, és Európa előtt már annyira elrontották a renoménkat, hogy ha lesz új kormány, annak is nagyon nehéz lesz ezt helyreállítani, fejtegette Lengyel.

Ez az igazi gond a magyar gazdasággal, és ebben semmi európai alantas támadás nincs. Nem Európa akar megszorítani, szó nincs erről. Magyarország tönkretette a gazdasági növekedési pályáját. A „sehovába” tartunk – folytatta.

Ráadásul senki sem tudja, hogy a most előre jelzett zárolásokban mi van. Az biztos, hogy nagyon keményen lefogják a költségvetési kiadásokat. Ennek áldozata lehet a pedagóguspálya modell, amire idén 60 milliárdot szántak. De nem jönnek a várt pénzek, amit erre akartak fordítani. Például a tranzakciós adóból nem folyik be annyi, amennyit szeretnének. A lakosság egyre inkább áttér a készpénzforgalomra, ezzel kijátszva a kormányt. Pedig ez a múltba visszavezető, rossz folyamat, fejtegette a közgazdász.

Az EU legnagyobb baja velük az, hogy nincs hiteles gazdasági politika. Miért hinnének nekünk, ha minden szerződést megszeg Orbán. A másik probléma még súlyosabb, és ez zuhant rá a kormányra. Ez pedig a negyedik alkotmánymódosítás. Orbán korábban megígérte, hogy nem nyúl az Alkotmányhoz. Majd, amikor az unió ezt elhitte, azonnal megtette. Az unió sok dolgot eltűr, de, hogy a szemébe hazudjanak, azt nem. Ha te belerúgsz abba, akitől segítséget vársz, ne lepődj meg, ha nem kapod meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetenyi-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr995300303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása