HTML

Hetényi Kör

2012. június 6-án megalakult a Hetényi István (1926-2008) ne­vét viselő szakmai-baráti kör, melynek tagjai a volt pénzügy­miniszter egykori munkatársai és tisztelői. A Hetényi Kör adó­szakértőkből és közgazdászok­ból áll, célja a magyar adó­rendszert érintő javaslatok ki­dolgozása és nyilvános szak­mai vitája.

Moderálási alapelvek

Mielőtt hozzászól, kérjük olvassa el moderálási alapelveinket.

Portfolio.hu


Feliratkozás

[Média] Várhegyi Éva: Pirruszi győzelem

2012.09.23.

"[...] a múlt keddi kamatcsökkentést a négy "külső" tag nevében nem más, mint Orbán Viktor szavazta meg. Félő azonban, hogy a gazdaság felvirágzását az alacsonyabb kamattól remélő kormányfő pirruszi győzelmet aratott az addigi kamatszintet még fenntartani óhajtó jegybanki vezetők fölött. Nagyobb árat fizethetünk az idő előtti kamatvágásért, mint amekkora előny remélhető tőle. A jegybanki alapkamat csak áttételesen hat a gazdasági szereplők pénzügyi lehetőségeit befolyásoló piaci kamatokra. Ha nem hiteles az MNB döntése, akkor az alapkamat csökkentése akár ellentétes hatást is kiválthat: nem mérsékli, hanem növeli a piaci hozamokat."

Az írás a Magyar Narancs oldalán folytatódik...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetenyi-kor.blog.hu/api/trackback/id/tr934798442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása